הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים גדולים
שמן לטיגון
קילו בשר בקר טחון
1 ביצה שלמה+ חלמון 1
כוס פטרוזליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום קצוצות
כפית וחצי קינמון
כף וחצי כמון
1 כף כורכום
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
לטבילת החציל לפני הטיגון יש להכין שתי צלחות באחת קמח וכפית מלח, ובשניה 2 ביצים עם כפית מלח
לרוטב:
כ- 6 כפות שמן
בצל בינוני קצוץ
1 שן שום קצוצה
3 עגבניות גדולות מגוררות
12 כפות רסק עגבניות
כפית מלח
כפית וחצי סוכר
כפית וחצי כמון
כפית פלפל שחור
כף כורכום
½3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
פורסים את החצילים בעובי בינוני, לא עבה, וחותכים באמצע כמו כריך, לאחר שחתכנו את כל החצילים שמים אותם בקערה עם מים , מיץ לימון ומעט מלח, כדי לדחות טעמים מרים, וכדי למנוע עקצוץ בלשון.
אם חלק מהחצילים נקרעו אל דאגה, הבשר, הביצים, והקמח יאחדו הכל.
בינתיים בקערה נוספת שמים את הבשר הטחון, את התבלינים ואת
הביצה+ החלמון ולשים היטב כ שתי דקות.
לאחר מכן מוסיפים את הבצל, השום, והפטרוזליה, ולשים כעוד חצי דקה בערך,
לאחר מכן מוצאים את החציל מהמים המלח והלימון
ושוטפים
היטב, וממלאים את החציל בבשר, מכינים שתי צלחות, באחת קמח+ כפית מלח, ובשניה 2 ביצים + כפית מלח, בהמשך יש להוסיף קמח, וביצים וגם מלח
בינתיים יש להכין מחבת עם שמן לא עמוק, כוס שמן בערך
לוקחים את החצילים וטובלים בביצה, ובקמח ומטגנים, עד שהחציל נהיה שחום, אין צורך לבשל את הבשר, רק להשחים את החציל, לאחר הטיגון מכינים את הסיר עם הרוטב,
בסיר מטגנים בצל עד שמשחים, מוסיפים את העגבניות המגוררות + 12 כפות רסק ושן שום
מטבלים, מוסיפים מים ולבסוף את החצילים הממולאים בבשר, ומכסים
את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית - נמוכה כ 30-40 ד'
אין צורך להוסיף יותר מדי מלח ברוטב מכיוון שגם בבשר, גם בביצה, וגם בקמח יש כבר מלח.
יצא חרוז..
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רחליטה
שתף את המתכון
