הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
30 גרם שמרים
1 מיכל שמנת חמוצה
½ ליטר חלב
3 ביצים
מעט מלח
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל החומרים ליצירת בצק גמיש וחלק. מתפיחים כשעה להכפלת הנפח. מכינים כדורים מהבצק (בגודל פינג פונג או קצת קטן יותר) ומניחים אותם לתפיחה נוספת. על משטח מקומח קלות משטחים מעט את הכדורים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הלביבות להזהבה משני הצדדים.
רצוי להגיש את הלביבות עם גבינת שמנת וגבינה צהובה מגוררת מעל. לפי הנוהג ההונגרי מגישים עם רוטב שום ויין.
מגיש:
מקור: יהודית שרון מיהודית בגן העיר
שתף את המתכון
