חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עדשים שחורות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חם לחורף. משביע ועשיר טעמים.
מרק עדשים שחורות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חם לחורף. משביע ועשיר טעמים.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 שיני שום, פרוסות
1 בצל, קצוץ דק
1 גזר גדול, חתוך לקוביות
5 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים
2-3 כפות שמן זית
2 כוסות עדשים שחורות, שטופות היטב במים קרים
1 כוס מיץ גזר
1 עגבניה , קצוצה (רצוי קלופה)
4 כוסות ציר עוף (או מים למתכון פרווה)
כמה ענפי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מאדים בסיר גדול, שום, בצל, גזר וסלרי בשמן זית. מוסיפים את העדשים , מיץ הגזר, עגבניה, ציר עוף (או מים למתכון פרווה) וטימין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
במהלך הבישול, בודקים שהנוזלים לא מתאיידים יותר מדי. אם יש צורך, להוסיף מעט מים רותחים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
בהגשה: אפשר להוסיף, לכל קערה, את החלק הלבן מפרוסת לחם אחיד ולפזר מעט כוסברה טריה קצוצה.
מגיש: amitsur
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון