הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה ללילה במים
2 ליטר ציר עוף (או מים)
1 גזר גדול , קלוף שלם
1 בצל קלוף, שלם
1 ראש שום, שלם
2 עצמות, מוח עצם
מעט עלי מרווה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את השעועית. שמים בסיר גדול את השעועית עם הציר, מוסיפים את הגזר, הבצל, השום ועצמות מח העצם. מוודאים שכל המרכיבים מכוסים בנוזל. מביאים לרתיחה , מוסיפים עלי מרווה, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים. חשוב לוודא שהנוזלים לא מתאדים מדי, להוסיף מים רותחים במידת הצורך. מוציאים בזהירות את הגזר והבצל, השום והעצמות, מסננים את השעועית ושומרים נוזלי הבישול. טוחנים את השעועית בבלנדר, תוך הוספת נוזלי הבישול עד למרקם הרצוי.
בהגשה: אפשר לזלף שמן כמהין או שמן זית ולפזר בצל ירוק קצוץ דק.
מגיש:
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
