חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת קלמנטינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת קלמנטינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 ביצים
3 כוסות קמח
½1 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
¾ כוס שמן
1 כוס מיץ סחוט טרי של קלמנטינות
גרד של לימון אחד
גרד של תפוז אחד
1 אבקת אפיה
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר וסוכר הוניל לקצף יציב וחזק, בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם שאר הסוכר לקצף בהיר ותפוח, בהדרגה מוסיפים לחלמונים את השמן, המיץ, הקמח, אבקת האפייה ומערבלים עד לקבלת תערובת סמיכה אך אחידה, בתנועות קיפול מוסיפים את גרדי הלימון והתפוז ובהדרגה את החלבונים ומקפלים בעדינות על מנת שלא יפול "הגובה" של התערובת. מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת מעט ואופים בתנור בחום של 160 מעלות כ- 50 דקות עד שעה עד שמכניסים קיסם למרכז ויוצא נקי. (אני אישית אופה עוגה זו בתוך סיר גדול של ג'חנון וכך נוצר הגובה של העוגה)
ניתן לאפות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 32 ולהכין שוליים גבוהים מנייר אפייה כדי שהתערובת לא תגלוש או לחילופין ניתן לאפות את העוגה הזו בסיר פלא עם חור באמצע.
מגיש: m73
מקור: מבוסס על מתכון של עוגת תפוזים
שתף את המתכון