חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עוף אליפות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עוף אליפות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 כרעיים של עופות בוגרים/ שמנים
1 גרון הודו חתוך ל-5 חלקים
נתח שפונדרה בגודל 2 צלעות עם העצם
1 סלרי שורש קלוף, בשלמותו
1 בצל קלוף, בשלמותו
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
5 גזרים, קלופים פרוסים לטבעות
1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
עלי כפיר ליים (בחנויות למצרכים מהמזרח הרחוק וחנויות טבע)
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
שן שום קלופה
מלח
פלפל שחור
להגשה: ½ חבילה של אטריות דקות מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
אופן ההכנה
בסיר גדול מניחים את הבשר, ההודו והעוף, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים את הנתחים הנקיים לסיר. מכסים שוב את הבשרים במים, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות. מוסיפים את הדלעת, הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התבלין, עלי הכפיר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והבשרים. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות. מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך. מגישים עם אטריות מבושלות.
חשוב – את נתח השפונדרה לא ניתן לאכול, שכן נתח זה זקוק לבישול של 3 שעות. במרק שלנו הוא משמש כתבלין.
מגיש: dylam
מקור: שף חיים כהן מתוך מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון