הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות קמח
1 קוביית שמרים
או שקית שמרית
1 כף סוכר
1 כף רוזמרין יבש
1 כף טימין יבש
1 כף בזילקום יבש
½ כפית מלח
½ כוס שמן זית
1 כוס מים
מלית:
4 חצילים חתוכים לקוביות
300 גרם גבינה בולגרית
½ כוס שמן לטיגון
זעתר לפי הטעם
1 כף שום גבישי
קורט מלח
1 קופסת זיתים שחורים מגולענת
אופן ההכנה
להכנת המילוי :
מחממים חצי כוס שמן ומטגנים את קוביות החצילים מוציאים ומספיגים מהשמן על נייר סופג מתבלים בשום והמלח מערבבים עם הזיתים ומפוררים את הבולגרית מעל.
לבצק:
שמים את כל חומרי הבצק בקערת המערבל (חוץ מהמים) ולשים בוו לישה בתוספת הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק עדין ומעט דביק מניחים בצד לחצי שעה מנוחה.
מחלקים ל-2 את הבצק ויצרים 2 כדורים מרדדים כל אחד לעלה בעובי חצי ס"מ ומניחים בתבנית משומנת .מפזרים מעל את המילוי ומשאירים שוליים נקיים מסביב...משהים בצד לשעה לתפיחה
מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה 170 מעלות 20 דקות. אפשר בטורבו את שניהם.
מגיש:
מקור: שמרית
שתף את המתכון
