הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג צלעות טלה (12 צלעות מחוברות)
1 ליטר ציר טלה (אפשר גם מים רותחים)
¼ כוס שמן קנולה
2 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון חצוי
1 כוס סילאן
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כוס יין אדום מתוק
שמן קנולה
לפירה: 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
100 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים
1 כפית מלח
1 כף סוכר חום
לריבה: 100 גרם חבושים קלופים וחתוכים גס
100 גרם סוכר חום
2 תרמילי הל
2 מסמרי ציפורן
1 כוכב אניס
אופן ההכנה
במחבת מחממים שמן קנולה. סוגרים את הצלעות היטב ומניחים בצד. יוצקים את הציר למחבת ומביאים לרתיחה תוך גירוד תחתיתה בכף עץ. מחזירים את הצלעות ומוסיפים את יתרת המרכיבים של התבשיל. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד כדי ריכוך וצמצום הנוזלים לכדי שליש.
לפירה: מבשלים את הדלעת במים עד לריכוך. מסננים את הדלעת ומערבבים עם הסוכר, מחצית כמות הערמונית והמלח. טוחנים לקבלת פירה בעל מרקם חלק.
לריבה: מבשלים את כל המרכיבים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בין 40 דקות לשעה.
להגשה: מסדרים את הפירה במרכז הצלחת. מניחים מעל את הצלעות כאשר הן נשענות אחת על השנייה כמו כתר (3 צלעות לסועד). יוצקים מעט מהרוטב על הצלעות ומסביב לפירה. על הרוטב שמסביב מניחים מעט מרמלדת חבושים. מפזרים את הערמונים שנותרו ומניחים פרח פטרוזיליה בצמרת הצלעות.
מגיש:
מקור: שפים בני כהן ועידן הלפרין ממסעדת בודגה
שתף את המתכון
