הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות מים
1 כוס עגבניות מרוסקות (אפשר משומרות)
1 כף רסק עגבניות
1 כפית סוכר
½1 כפיות מלח
6 כפות שמן
8 שיני שום, קלופות וחצויות
2 כוסות אורז
15 עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות גס
1 כוס עלי רוקט, חתוכים לרצועות
100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את המים עם העגבניות, הרסק, הסוכר והמלח. בינתיים מחממים בסיר אחר את השמן ומטגנים את השום עד שמזהיב קלות. מוסיפים את האורז ומטגנים 1 דקה, תוך ערבוב. מוסיפים את הנוזלים (המים עם העגבניות) ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה ומגבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מערבבים את האורז המוכן, מוסיפים את העגבניות המיובשות ומשהים , בסיר מכוסה עוד 15 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הרוקט והגבינה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
