חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת ספוג עם קרם ריבת חלב וציפוי שוקולד לבן עם תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת ספוג עם קרם ריבת חלב וציפוי שוקולד לבן עם תותים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
לקרם: 1 מיכל שמנת מתוקה
¼ כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג ריבת חלב
1 כף סוכר
לציפוי: 1 חבילה שוקולד לבן שבורה לקוביות
50 גרם חמאה
3 כפות חלב
1 כף ליקר תפוזים
תותים פרוסים
אופן ההכנה
בעזרת מטרף ידני טורפים 4 ביצים עם מחצית מכמות הסוכר לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הקערה אל מעל סיר עם מים רותחים ומקציפים במהירות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (כפולה נפח) תוך כדי זהירות לא לקבל חביתיות. מסירים מהסיר וממשיכים לטרוף לקירור. מנפים פנימה מחצית מכמות הקמח וטורפים יחד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית קפיצית, קוטר 26, מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של המצרכים על מנת לקבל שתי שכבות של עוגה.
להכנת הקרם מקציפים את כל החומרים ביחד עד שמקבלים קרם אחיד.
להכנת הציפוי ממיסים את כל החומרים (למעט התותים) יחד על אש נמוכה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מניחים עיגול של העוגה שישמש כבסיס. עליו מורחים את הקרם. מניחים מעל את העיגול השני. מעל העיגול יוצקים את הציפוי המומס ומורחים אותו שווה בשווה לכל הכיוונים. מסדרים מעל הכל תותים בצורה יפה. מצננים לפני ההגשה.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון