הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה גבינת "טוב טעם" כחושה
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כפית גרידת לימון
⅓ כוס סולת
לפירורי לחם: 50 גרם חמאה
100 גרם סוכר
100 גרם פירורי לחם
להגשה: ריבה לפי בחירה
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
מערבבים את הגבינה עם הסוכר והביצה לתערובת חלקה. מוסיפים גרידת לימון וסולת ומערבבים שוב. מניחים את התערובת במקרר ל-3 שעות לפחות. מוציאים מהמקרר את התערובת ובידיים רטובות מגלגלים כדורים בקוטר של 3 ס"מ. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הכדורים על אש נמוכה. לאחר שהכדורים צפים מבשלים עוד שלוש דקות ומוציאים.
בעזרת כף עץ מערבבים את חומרי תערובת פירורי הלחם במחבת טפלון לקבלת גוון חום בהיר. מגלגלים את כדורי הגבינה בתערובת פירורי הלחם ומגישים עם כף ריבה וכף שמנת חמוצה.
מגיש:
מקור: שף דודי שיק ממסעדת פועה
שתף את המתכון
