הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית קלופים, חתוכים ל-8 וללא ליבה
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
1 כפית קינמון טחון
¼ כפית קימל טחון
¾ כוס סוכר
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים
לבצק: 125 גרם קמח לבן
125 גרם קמח מלא
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בטמפרטורת החדר)
¼ כוס סוכר
1 ביצה
מעט מים קרים (בין 3 כפות ל-6 כפות, תלוי כמה הבצק "שותה")
קורט מלח
אופן ההכנה
להכנת הבצק: לשים את שני סוגי הקמח עם החמאה לקבלת מרקם של פירורים. מוסיפים את יתרת החומרים ולשים יחד לקבלת בצק אחיד (ולא כל כך רך). מגלגלים את הבצק לכדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לקבלת עלה בצק שיתאים לתבנית פאי בקוטר 26, כולל שוליים וקצת עודף על השוליים (מכיוון שמתכווץ מעט באפייה). מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי כאמור ומחוררים את כל הבצק בעזרת מזלג. מכניסים למקרר לעוד חצי שעה. מניחים על הבצק נייר אפייה או נייר כסף ומניחים עליו קטניות כלשהם (נועד לשמור על הבצק מלהתנפח באפייה, חייב להישאר ישר ואחיד). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 7-8 דקות ומוציאים. מניחים בצד.
לתפוחים: מניחים את שמיניות התפוח במחבת רחבה יחד עם הסוכר, הקימל והקינמון הטחון. חוצים את מקל הווניל לשניים לאורך ומוציאים את גרגרי הווניל מתוכו בעזרת גב הסכין. את גרגרי הווניל מוסיפים למחבת התפוחים. מבשלים את החומרים הללו יחד עד שהתפוחים מתרככים מעט, מתעטפים יפה בחמאה המומסת עם הסוכר והקינמון ונוצר סירופ סמיך. מניחים להצטנן. מסדרים יפה את שמיניות התפוחים בקלתית הפאי (שבינתיים הוצאנו ממנה את נייר הכסף עם הקטניות). יוצקים מעל את כל הסירופ שבמחבת.
לשמנת: יוצקים את השמנת לסיר קטן. מוסיפים לסיר את מקל הווניל החצוי ואת מקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור המדולל במעט מים ומביאים לרתיחה בשנית, תוך ערבוב מתמיד. מוציאים את מקל הווניל ומקל הקינמון מהסיר. יוצקים את השמנת הסמיכה על התפוחים בפאי.
מכניסים את הפאי לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 15 דקות ולאחר הזמן הנקוב מגבירים א חום התנור ל-180 מעלות למשך 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר. לפני ההגשה יש לקרר במקרר במשך שעה לפחות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
