חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד עדינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד עדינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים.
7 כפות סוכר.
4 כפות אבקת קקאו.
2 כפות מים.
3 כפות קמח אוסם.
לקרם:
שמנת מתוקה.
פודינג וניל.
כוס חלב.
3 כפות ברנדי ב-4 כפות מים.
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר.
2 כפות חלב.
2 כפות מרגרינה.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה לחום בינוני - 180°c.
יש להקציף את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה ולהוסיף בהדרגה 4 כפות סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם שאר מרכיבי הבצק (סוכר, קקאו, מים וקמח) עד קבלת עיסה.
משמנים היטב תבנית ויוצקים הבלילה לתבנית.
אופים בתנור (180°c ) במשך 25-30 דקות (עד שיוצא הקיסם יבש בנעיצה).
מטפטפים את הברנדי המדולל על העוגה המתקררת.
כשהעוגה מתקררת מורחים עליה קרם בשכבה אחידה.
מניחים בקלחת קטנה את השוקולד המריר, החלב והמרגרינה ומכניסים לסיר רחב עם מים על להבה בינונית.
בוחשים עד שהשוקולד נמס ויוצקים על העוגה מיד.
מגיש: rotem
מקור: ספר המתכונים של אביבה בר
שתף את המתכון