הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם פול מצרי
100 גרם עדשים כתומות (אני משתמש ב 200 גר' חומוס במקום עדשים )
8 ביצים שטופות
מלח
מים בגובה 3 אצבעות מעל הפול
להגשה:
מיץ לימון משני לימונים
3 כפות שום כתוש טרי
כמון טחון
טחינה מוכנה ביתית!
שמן זית
2 בצלים יבשים
2 צנונים
2 עגבניות גדולות
אופן ההכנה
1. להכניס את כל מצרכי הפול (בלי אלה להגשה) לסיר ולהרתיח חצי שעה.
2. להעביר לפלטה לשבת או פלטת בישול חשמלית או לתנור ולבשל כשהסיר מכוסה כ -20 ש'.
אם משתמשים בפלטה חשמלית לכוון אותה כמו לשבת. אם משתמשים בתנור לכוון את החום
ל- 150 מע'.
3. לקחת מתוך הסיר את הכמות הרצוייה מהפול עם מעט מי בישול ולשים בקערה עמוקה
להוסיף
כמון ולמעוך מעט את הפולים.
4. לקלף ביצה ולנעוץ אותה בשלמותה בפול כך שרובה יבלוט.
5. לערבב שום ומיץ לימון ולצקת על הפול סביב הביצה.
6. לצקת על הביצה טחינה ועל הכל שמן זית.
7. לחתוך את הבצלים לארבע, את הצנון לפרוס ואת העגבניה לשמונה ולהגיש לשולחן יחד עם
פיתות חמות.
מגיש:
מקור: מצרי
שתף את המתכון
