חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עם כופתאות תרד ואווז מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון למרק עוף עם כופתאות מיוחדות לפסח.
מרק עם כופתאות תרד ואווז מעושן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון למרק עוף עם כופתאות מיוחדות לפסח.
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
3-4 (250 גרם) עצמות בקר (רצוי עצמות מוח)
4-5 (250 גרם) כנפי עוף
2 גזרים , קלופים וחתוכים גס
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
3 בצלים , קלופים וחתוכים גס
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
½ צרור שמיר
½ צרור פטרוזיליה
מעט מלח
פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה (לאוכלי קטניות),
או 2 כפות אבקת מרק עוף/בקר
10 כוסות (½2 ליטר) מים
לכופתאות:
10 כוסות לא דחוסות (300 גרם) תרד טרי
2 כפיות שמן
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
½ כוס פחות 1 כף (100 מ"ל) מים
2 כוסות (250 גרם) קמח מצה
4 מצות מפוררות
6 ביצים טרופות
1 כף (10 גרם) אבקת אפייה כשרה לפסח
1 כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגביל) טחון
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. המרק: שמים את כל המרכיבים בסיר, מרתיחים,
מסירים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה .
מסננים , טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
2. הכופתאות: מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר ומבשלים את התרד כדקה,
מצננים וסוחטים בעדינות.
קוצצים מחצית מעלי התרד וחותכים את המחצית השנייה לרצועות.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את האווז המעושן ואת התרד הקצוץ ומטגנים כ-2 דקות. מסירים מן הכיריים.
מערבבים בקערה את המים עם קמח המצה, המצות המפוררות, הביצים ואבקת האפייה.
מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן, מערבבים היטב ומתבלים במלח, בפלפל ובג'ינג'ר.
מרתיחים מים בסיר וממליחים קלות. יוצרים מהעיסה כ-30 כדורים קטנים ומבשלים אותם במים רותחים 20 דקות. מוציאים בכף מחוררת.
3. ההגשה: יוצקים מן המרק לקעריות הגשה, מוסיפים את הכופתאות ואת רצועות התרד ומגישים.
מגיש: amitsur
מקור: שף יוסף גולן , שף מלונות גני דן אשקלון
שתף את המתכון