הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעי כוף, ללא עצם (מבקשים מהקצב)
למלית:
½1 ק"ג (כ-30 יחידות) ארטישוק ירושלמי, קלוף
מלח
פלפל שחור
500 גרם (כ-10 יחידות) תחתיות ארטישוק טרי, מושרה במיץ מ-2 לימונים
עלעלים מ-2-3 גבעולי טימין
10 שיני שום, קלופות וקצוצות
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.המלית: מבשלים את הארטישוק הירושלמי כ-30 דקות במים מומלחים קלות. מסננים ומועכים למחית חלקה. מעבירים לקערה.
מבשלים את תחתיות הארטישוק במים מומלחים קלות , כ-15 דקות או עד שהן מתרככות אך עדים שומרות על צורתן. מסננים , מצננים וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה עם מחית הארטישוק הירושלמי. מוסיפים גם מחצית מעלעלי הטימין ואת שיני השום ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים 2 כפות שמן הזית ומערבבים. יוצרים 6 כדורים לא דחוסים.
2. המלוי: מניחים את כרעי העוף על משטח עבודה ומשטחים אותם (בעזרת כת סכין , למשל). מניחים את המלית במרכז כל כרע עוף, וסוגרים למעין כדור מהודק ממלאים את כל הכרעיים באותה צורה.
3.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (165°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מנחים בה את הכרעיים הממולאות, כשהסגירה כלפי מטה. מברישים בשמן זית וזורים את שארית עלי הטימין. צולים כ- 45 דקות או עד שהכרעיים מזהיבות היטב.
מגיש:
מקור: השף ישראל פישר, מלון דן פנורמה ירושלים
שתף את המתכון
