חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף במלית ארטישוק ירושלמי וארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון עוף ממולא לארוחה חגיגית. ההכנה ארוכה יחסית אך התוצאה כדאית. brההכנה כוללת בישול ומלוי, כאשר שלב האפייה הוא השלב האחרון.
עוף במלית ארטישוק ירושלמי וארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון עוף ממולא לארוחה חגיגית. ההכנה ארוכה יחסית אך התוצאה כדאית. brההכנה כוללת בישול ומלוי, כאשר שלב האפייה הוא השלב האחרון.
הוראות הכנה
מרכיבים
6 כרעי כוף, ללא עצם (מבקשים מהקצב)
למלית:
½1 ק"ג (כ-30 יחידות) ארטישוק ירושלמי, קלוף
מלח
פלפל שחור
500 גרם (כ-10 יחידות) תחתיות ארטישוק טרי, מושרה במיץ מ-2 לימונים
עלעלים מ-2-3 גבעולי טימין
10 שיני שום, קלופות וקצוצות
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.המלית: מבשלים את הארטישוק הירושלמי כ-30 דקות במים מומלחים קלות. מסננים ומועכים למחית חלקה. מעבירים לקערה.
מבשלים את תחתיות הארטישוק במים מומלחים קלות , כ-15 דקות או עד שהן מתרככות אך עדים שומרות על צורתן. מסננים , מצננים וחותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה עם מחית הארטישוק הירושלמי. מוסיפים גם מחצית מעלעלי הטימין ואת שיני השום ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים 2 כפות שמן הזית ומערבבים. יוצרים 6 כדורים לא דחוסים.
2. המלוי: מניחים את כרעי העוף על משטח עבודה ומשטחים אותם (בעזרת כת סכין , למשל). מניחים את המלית במרכז כל כרע עוף, וסוגרים למעין כדור מהודק ממלאים את כל הכרעיים באותה צורה.
3.מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (165°c). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מנחים בה את הכרעיים הממולאות, כשהסגירה כלפי מטה. מברישים בשמן זית וזורים את שארית עלי הטימין. צולים כ- 45 דקות או עד שהכרעיים מזהיבות היטב.
מגיש: amitsur
מקור: השף ישראל פישר, מלון דן פנורמה ירושלים
שתף את המתכון