הוראות הכנה
מרכיבים
400 גר' שעועית שרויה כל הלילה
1 שורש סלרי עם הגבעולים והעלים הכל קצוץ דק
1 קופסה 800 גר' עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה 100 גר' רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק
½ פלפל ירוק קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים דק
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
1 כף אבקת מרק
כמון
מלח
3 - 4 כפות שמן
1.5 ליטר מים
למרק בשרי:
1/2 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות
2 עצמות עם מח
אופן ההכנה
1. לטגן את הבצל והפלפל הירוק עד שישחימו מעט.
2. להוסיף את השום ולטגן מעט.
3. להוסיף את הפפריקה, הכמון ופלפל שחור לבצל המטוגן ולערבב על אש נמוכה.
4. להוסיף את העגבניות, להגביה את האש ולערבב למשך דקה.
5. להוסיף לסיר את השעועית, שורש, עלים וגבעולי סלרי, מים כמון ומלח. לכסות ולבשל על אש
גבוהה דקה או שתיים, להנמיך את האש ולבשל שעתיים לפחות. לבדוק מדי פעם אם יש צורך
להוסיף מים. אם רוצים מרק בשרי, להוסיף כעת את המרכיבים הנדרשים.
6. כשהמרק מוכן, להוסיף את אבקת המרק, לבחוש ולבשל שתי דקות נוספות בסוף הבישול אפשר
להוסיף אטריות דקות ולבשל 3 דקות נוספות.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
