הוראות הכנה
מרכיבים
לאוסובוקו:
6 יחידות אוסובוקו טלה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2-3 כפות קמח מצה עדין
1/3 כוס שמן (רצוי קנולה או סויה) לטיגון
2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי קטן, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום שלמות
1 כף רסק עגבניות
½ כוס סילאן (דבש תמרים)
½1 כוסות (300 גרם) תמרים, מגולענים וחתוכים לאורך
1 גבעול טימין
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
8 כוסות ( 2 ליטר) ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
לעיטור:
2 כוסות (200 גרם) פיסטוקים קלופים , קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה
1. לחמם את תנור האפייה ל- 180°c .
2 ממליחים ומפלפלים את האוסובוקו, מגלגלים בקמח מצה ומנערים את העודפים. מחממים את השמן במחבת גדולה , על להבה גבוהה ומטגנים את נתחי האוסובוקו עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד בתבנית שתכיל את האוסובוקו בשכבה אחת. מוסיפים למחבת את קוביות הירקות ורסק העגבניות ומטגנים, תוך ערבוב 4-5 דקות. מוסיפים את הסילאן, התמרים, הטימין , עלי הדפנה, התבלינים וציר העוף ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. יוצקים את הרוטב שנוצר על האוסובוקו שבתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
3. צולים בתנור (180°c) כ- 2 שעות עד שהבשר רך מאד ובתבנית נוצר רוטב סמיך.
מניחים את האוסובוקו בקערות הגשה עמוקות, מוסיפים מן הרוטב וזורים למעלה מהפיסטוקים הקצוצים.
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
