חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוסובוקו טלה בסילאן תמרים ופיסטוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל חגיגי וטעים (מתאים לארוחת הסדר בפסח), למרות זמן ההכנה הארוך יחסית, brהמאמץ משתלם.
אוסובוקו טלה בסילאן תמרים ופיסטוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל חגיגי וטעים (מתאים לארוחת הסדר בפסח), למרות זמן ההכנה הארוך יחסית, brהמאמץ משתלם.
הוראות הכנה
מרכיבים
לאוסובוקו:
6 יחידות אוסובוקו טלה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2-3 כפות קמח מצה עדין
1/3 כוס שמן (רצוי קנולה או סויה) לטיגון
2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי קטן, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום שלמות
1 כף רסק עגבניות
½ כוס סילאן (דבש תמרים)
½1 כוסות (300 גרם) תמרים, מגולענים וחתוכים לאורך
1 גבעול טימין
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
8 כוסות ( 2 ליטר) ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
לעיטור:
2 כוסות (200 גרם) פיסטוקים קלופים , קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה
1. לחמם את תנור האפייה ל- 180°c .
2 ממליחים ומפלפלים את האוסובוקו, מגלגלים בקמח מצה ומנערים את העודפים. מחממים את השמן במחבת גדולה , על להבה גבוהה ומטגנים את נתחי האוסובוקו עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד בתבנית שתכיל את האוסובוקו בשכבה אחת. מוסיפים למחבת את קוביות הירקות ורסק העגבניות ומטגנים, תוך ערבוב 4-5 דקות. מוסיפים את הסילאן, התמרים, הטימין , עלי הדפנה, התבלינים וציר העוף ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. יוצקים את הרוטב שנוצר על האוסובוקו שבתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
3. צולים בתנור (180°c) כ- 2 שעות עד שהבשר רך מאד ובתבנית נוצר רוטב סמיך.
מניחים את האוסובוקו בקערות הגשה עמוקות, מוסיפים מן הרוטב וזורים למעלה מהפיסטוקים הקצוצים.
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון