חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


תפוחים אפויים ברוטב יוגורט וג'ינג'ר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחים חמים מתוקים-חמוצים ברוטב קר ומתובל. מנה אחרונה טעימה ולא מושחתת במיוחד.
תפוחים אפויים ברוטב יוגורט וג'ינג'ר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תפוחים חמים מתוקים-חמוצים ברוטב קר ומתובל. מנה אחרונה טעימה ולא מושחתת במיוחד.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחים ירוקים חמוצים
20 גרם חמאה
למילוי:
¼ כוס תותים מיובשים, קצוצים
¼ כוס צימוקים ( לא חשוב הצבע)
¼ כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
2 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
קורט אגוז מוסקט
קורט קינמון
לרוטב:
400 גרם יוגורט
3 כפות ג'ינג'ר כבוש ( כו לסושי)
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מגלענים את התפוחים, בלי לקלוף אותם, בעזרת כפית ( והכי נח - כף פריזיאן). מגדילים את החלל שבמרכז התפוח כדי לפנות עוד מקום למילוי ( בלי להגדיל יותר מידי את הפתחים)
חותכים פרוסת רוחב דקה מתחתיתו של כל תפוח, כדי שהתפוחים יעמדו בצורה יציבה.
בסכין חדה חורצים חריץ רוחבי לא עמוק בקליפתו של כל תפוח, סביב למרכז התפוח ( החריץ יאפשר לתפוח להתרחב מעט בזמן האפייה, בלי שהקליפה תתפוצץ).
מערבבים את חומרי המילוי בקערית , מניחים את התפוחים בתבנית שתכיל אותם בצפיפות וממלאים אותם אותם בתערובת.
מניחים על כל תפוח קוביית חמאה.
אופים את התפוחים בחום של 180 מעלות, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם
(כ-45 דקות).
בזמן שהתפוחים בתנור, מכינים את הרוטב:
במעבד מזון קטן מעבדים בכמה פעימות את היוגורט עם הג'ינג'ר הכבוש והסוכר
(הג'ינג'ר צריך להיות קצוץ לפיסות קטנות, ולא טחון לגמרי. אפשר לקצוץ אותו גם בסכין חדה ולערבב עם היוגורט והסוכר).
להגשה:
מחלקים את הרוטב ל-4 צלחות עמוקות. מניחים על הרוטב את התפוחים. יוצקים על היוגורט
סביב לתפוח את את הנוזלים שהצטברו בתבנית שבה נאפו התפוחים.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון