חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שוק אווז בערמונים ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה חגיגית ומיוחדת. ההכנה כוללת שני שלבים : בשול הרוטב של הפירות היבשים והיין brואח"כ אפייה עם שוק האווז. br
שוק אווז בערמונים ופירות יבשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה חגיגית ומיוחדת. ההכנה כוללת שני שלבים : בשול הרוטב של הפירות היבשים והיין brואח"כ אפייה עם שוק האווז. br
הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לרוטב:
30 גרם ערמונים
30 גרם צימוקים
30 גרם שזיפים
30 גרם משמשים
500 מ"ל יין אדום
100 מ"ל רוטב סויה
20 גרם טימין
100 מ"ל סילאן
3 בצלצלים סגולים, קצוצים
2 כפות ג'ינג'ר טחון
1 כף למון גראס
חומרים למנה:
170 גרם שוק אווז
סוכר חום, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצלים בשומן האווז עד להשחמה, מוסיפים את הפירות היבשים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך והוצאת כל טעמי הפירות.
בינתיים מחממים את תנור האפייה ל-250°c.
לאחר מכן מוסיפים את כל המרכיבים (של הרוטב) יחד ומבשלים עד צמצום הרוטב. (חשוב מאד מעל 10 דקות להוצאת טעם האלכוהול שביין).
מנקים את האווז מן השומן העליון ומסדרים על תבנית רשת. זורים מעל פלפל שחור גרוס וסוכר חום ומכניסים לאפייה (250°c) למשך כ-15 דקות (עד קבלת השחמה).
השלמת המנה:
מסדרים בתבנית את מנת האווז , יוצקים את הרוטב עד כסוי האווז , מכסים ברדיד אלומיניום ואופים (250°c) כ-40 דקות.
אופן ההגשה:
רצוי להגיש עם פירה במרכז הצלחת, עליו מניחים את האווז בצורת X , יוצקים מן הרוטב על המנה ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף ליאור למשטיין
שתף את המתכון