חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טארט גבינה ותפוז בצפוי צנוברים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טארט גבינה עדינה ויצוגית, חגיגית ומתאימה לאירוח.
טארט גבינה ותפוז בצפוי צנוברים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת טארט גבינה עדינה ויצוגית, חגיגית ומתאימה לאירוח.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הקלתית:
½1 כוסות (200 גרם) קמח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
½1 חבילות (150 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למלית הגבינה:
½2 חבילות (500 גרם) גבינת שמנת
מיכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד קטן
3 ביצים
1 כף קמח
לצפוי:
100 גרם צנוברים
3 כפות ריבת משמש
2 כפות מיץ תפוזים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
אופן ההכנה
1. בצק הקלתית:
שמים את כל המרכיבים חוץ מן החלמונים, בקערה (או במעבד מזון) ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים לעיגול גדול מעט מגודל התבנית. מקמחים מעט את התבנית ומרפדים את התחתית ואת השוליים בבצק, מהדקים היטב ומסירים את העודפים בעזרת סכין חדה.
מכניסים למקרר למשך 20 דקות.
2. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני-נמוך (150°c).
3. מלית הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי המלית חוץ מהביצים והקמח, מערבלים לעיסה אחידה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים אותן בהדרגה לקרם הגבינה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית עם הבצק ואופים (150°c) במשך 1 שעה. מצננים.
4. הציפוי: קולים את הצנוברים במחבת יבשה, תוך ערבוב, עד שהם משחימים מעט. שמים בסיר קטן את הריבה ומיץ התפוזים ומחממים 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהריבה נמסה והתערובת נוזלית. מוסיפים לסיר את הצנוברים הקלויים ומערבבים. יוצקים את תכולת הסיר על העוגה ומורחים בצורה אחידה. מצננים שוב את העוגה.
מגיש: amitsur
מקור: דנית קימל
שתף את המתכון