הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הקלתית:
½1 כוסות (200 גרם) קמח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
½1 חבילות (150 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
למלית הגבינה:
½2 חבילות (500 גרם) גבינת שמנת
מיכל (125 מ"ל) שמנת חמוצה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד קטן
3 ביצים
1 כף קמח
לצפוי:
100 גרם צנוברים
3 כפות ריבת משמש
2 כפות מיץ תפוזים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ.
אופן ההכנה
1. בצק הקלתית:
שמים את כל המרכיבים חוץ מן החלמונים, בקערה (או במעבד מזון) ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים לעיגול גדול מעט מגודל התבנית. מקמחים מעט את התבנית ומרפדים את התחתית ואת השוליים בבצק, מהדקים היטב ומסירים את העודפים בעזרת סכין חדה.
מכניסים למקרר למשך 20 דקות.
2. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני-נמוך (150°c).
3. מלית הגבינה: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי המלית חוץ מהביצים והקמח, מערבלים לעיסה אחידה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים אותן בהדרגה לקרם הגבינה. מוסיפים את הקמח ומערבבים. יוצקים את העיסה לתבנית עם הבצק ואופים (150°c) במשך 1 שעה. מצננים.
4. הציפוי: קולים את הצנוברים במחבת יבשה, תוך ערבוב, עד שהם משחימים מעט. שמים בסיר קטן את הריבה ומיץ התפוזים ומחממים 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהריבה נמסה והתערובת נוזלית. מוסיפים לסיר את הצנוברים הקלויים ומערבבים. יוצקים את תכולת הסיר על העוגה ומורחים בצורה אחידה. מצננים שוב את העוגה.
מגיש:
מקור: דנית קימל
שתף את המתכון
