הוראות הכנה
מרכיבים
20 שזיפים מיובשים
2 כוסות (½ ליטר) מים
½ כוס ( 100 גרם) סוכר
לטרין הקוקוס:
4 כוסות (1 ליטר) חלב קוקוס (או חלב סויה למי שמעדיף)
3 כפות גדושות (25 גרם) אבקת ג'לטין
¼2 כוסות (250 גרם) סוכר
מעט מלח
מעט הל טחון
לאגוזים:
½ כוס (100 גרם) סוכר
שמן לשימון המשטח
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז, קצוצים וקלויים
אופן ההכנה
1. השזיפים:
שמים את השזיפים בסיר ויוצקים עליהם את המים. שורים במשך הלילה. למחרת, מוסיפים את הסוכר, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. מצננים (שומרים את הנוזל, הוא ישמש לרוטב), מסננים ומגלענים את השזיפים.
2.חלב הקוקוס: שמים בסיר את חלב הקוקוס (או חלב הסויה) מפזרים עליו את הג'לטין ומשהים 5 דקות. מוסיפים את הסוכר, המלח וההל ומרתיחים, תוך ערבוב. מסירים מן הכיריים ומצננים. מניחים 2 שזיפים בכל קערית, ויוצקים עליהם מנוזל הקוקוס.מעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
3. האגוזים בקרמל: שמים את הסוכר במחבת וממיסים מעל להבה בינונית כמה דקות עד שהוא מזהיב, נמס והופך לקרמל (זהירות שלא ישרף) בינתיים משמנים משטח עבודה חסין חום, מוסיפים את האגוזים לקרמל , מערבבים, מסירים מן הכיריים ויוצקים מיד על המשטח המשומן.
מצננים ושומרים את גושי הקרמל שנוצרו בצד.
4. הגשת המנה: מבשלים את נוזל השזיפים ששמרנו, מעל להבה בינונית עד שהכמות מצטמצמת למחצית.
5. מחלצים את הטרין הקפוא מן הכלים, מעבירים לצלחת הגשה, חוצים במרכז, מקשטים באגוזים בקרמל ויוצקים מן הרוטב.
(אחרי כל העמל הרב- נותר רק ליהנות מן המנה המיוחדת הזו)
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיכה גינטר, הקונדיטור הראשי של רשת דן
שתף את המתכון
