הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ
1 גמבה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
½ כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כוס גרעיני תירס מסוננים מקופסה
½ כוס חלב סויה או 1 גביע יוגורט
2/3 כוס טופו מגורד או גבינה קשה מגורדת
3 ביצים
1 כוס קמח תירס
3 כפיות אבקת אפייה
לטיגון:
שמן זית
אופן ההכנה
1. בלילת הלביבות:
יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל והגמבה ומטגנים, מוסיפים את השום, מטגנים כ-½ דקה, מוסיפים את הכוסברה והכמון, המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה אחת, מוסיפים את התירס וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות. מסירים מן הכיריים.טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את הגבינה המגורדת וחלב הסויה וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת את קמח התירס ואבקת האפייה. מאחדים את תכולת המחבת עם בלילת הביצים ועם תערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
2. הטיגון:
מחממים במחבת עמוקה נפרדת שמן זית לטיגון חצי עמוק. מניחים כפות מן הבלילה במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: דר רני פולק, השף הרפואי של הדסה אופטימל
שתף את המתכון
