חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לביבות תירס וגמבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בריא לילדים. ההכנה קלה והטעם אהוב על הילדים, מתאימות גם לחולי צליאק.
לביבות תירס וגמבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בריא לילדים. ההכנה קלה והטעם אהוב על הילדים, מתאימות גם לחולי צליאק.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ
1 גמבה, חתוכה לקוביות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
½ כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כוס גרעיני תירס מסוננים מקופסה
½ כוס חלב סויה או 1 גביע יוגורט
2/3 כוס טופו מגורד או גבינה קשה מגורדת
3 ביצים
1 כוס קמח תירס
3 כפיות אבקת אפייה
לטיגון:
שמן זית
אופן ההכנה
1. בלילת הלביבות:
יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל והגמבה ומטגנים, מוסיפים את השום, מטגנים כ-½ דקה, מוסיפים את הכוסברה והכמון, המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה אחת, מוסיפים את התירס וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות. מסירים מן הכיריים.טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את הגבינה המגורדת וחלב הסויה וטורפים. מערבבים בקערה נפרדת את קמח התירס ואבקת האפייה. מאחדים את תכולת המחבת עם בלילת הביצים ועם תערובת הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
2. הטיגון:
מחממים במחבת עמוקה נפרדת שמן זית לטיגון חצי עמוק. מניחים כפות מן הבלילה במחבת ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: דר רני פולק, השף הרפואי של הדסה אופטימל
שתף את המתכון