חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי גפן עם מרק "טרטור"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה אלגנטית לארוחות קוקטייל.
עלי גפן עם מרק "טרטור"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה אלגנטית לארוחות קוקטייל.
הוראות הכנה
מרכיבים
למלית עלי הגפן:
1 כף שמן
1 כוס אורז
½ כפית בהרט (תערובת תבלינים עיראקית)
מלח, פלפל שחור
3 גבעולי פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
1 קופסה (כ-200 גרם) עלי גפן כבושים מוכנים למלוי
כוס צנוברים קלויים
למרק טרטור:
½ כוס פטרוזיליה טריה
1 שן שום
½ כוס נענע טריה
4 כפות שמן זית
2 מיכלי יוגורט
1 מלפפון, קלוף וחתוך לרבועים קטנים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מלית עלי הגפן:
יוצקים את השמן לסיר בינוני ומחממים. מוסיפים את האורז, הבהרט, המלח והפלפל. מערבבים כדקה ומוסיפים ½1 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד שכל המים נספגים. מניחים בטמפרטורת החדר.
2. ה"טרטור":
שמים בקערת מעבד מזון את הפטרוזיליה, השום, הנענע ושמן הזית וקוצצים. שמים בקערה את היוגורט והמלפפון ומוסיפים את עיסת הפטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומאכסנים במקרר עד להגשה.
3. המלוי:
פותחים את קופסת עלי הגפן ומפרידים את העלים. מערבבים את האורז עם הצנוברים ומתקנים תיבול. ממלאים כל עלה בכף מן האורז במרכז, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורת גלילה. מסדרים את העלים המגולגלים בסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומוסיפים את 3 גבעולי הפטרוזיליה, 3 כפות שמן הזית מלח ופלפל. מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.
4. להגשה:
חוצים כל עלה באלכסון בעודו חם ומניחים בצלוחית אישית ליד מרק ה"טרטור" הקר.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מיכל לוי אלחלל
שתף את המתכון