הוראות הכנה
מרכיבים
המרכיבים:
45 גרם חמאה
½ כוס סוכר חום
½ כפית קינמון
40 שזיפים מיובשים מגולענים
1 מיכל שמנת לבישול 15%
3 כפות קוניאק
1 כף סוכר דק
לבצק:
2/3 כוס (85 גרם) שקדים טחונים מנופים במסננת
1 כוס (140 גרם) קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם חמאה, בטמפ' החדר
¾ כוס (100 גרם) סוכר
½ כפית תמצית וניל
2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
3 ביצים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180°c.
2. מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
3. ממיסים את החמאה על אש קטנה, במחבת שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
4. מסירים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
5. מקציפים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר, כ- 5 דקות.
6. מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר ה"אמרטו", תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).
7. יוצקים את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ואופים בתנור, במשך כ- 35-40 דקות.
8. מצננים את העוגה למשך עשר דקות והופכים אותה על צלחת ההגשה.
מגיש:
מקור: לימור תירוש, ynet
שתף את המתכון
