חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט ארטישוק טרי, אספרגוס וזיתי קלמטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט בסגנון מצרי. ההכנה קלה והטעמים מעניינים.
סלט ארטישוק טרי, אספרגוס וזיתי קלמטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט בסגנון מצרי. ההכנה קלה והטעמים מעניינים.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ארטישוקים טריים
6 יח' אספרגוס
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
7 זיתי קלמטה שחורים, מגולענים וחתוכים ל-4 כ"א
5 כפות שמן אגוזים (או, אם אין, שמן זית)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום , חצויות ופרוסות
ענף טימין
מיץ מ-½ לימון
אופן ההכנה
מקלפים את הארטישוקים ומשאירים רק את התחתיות. מבשלים במי מלח רותחים עד שהתחתיות מתחילות להתרכך. מסננים את המים ומצננים. חותכים כל תחתית ל-6 פלחים. מקלפים את הגזע בתחתית האספרגוס, חולטים במי מלח לריכוך חלקי. מסננים מהמים ומצננים. חותכים ל-2 לאורך ופורסים. מניחים בקערה את תחתיות הארטישוק, פרוסות האספרגוס, והזיתים ומערבבים. מתבלים עם השמן , המלח והפלפל, השום והעלים מענף הטימין. מוסיפים את הלימון ומערבבים. מניחים כ-20 דקות לפני ההגשה לספיגת טעמים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף סהר רפאל - מסעדת כרמים (מושב סגולה)
שתף את המתכון