הוראות הכנה
מרכיבים
4 ארטישוקים טריים
6 יח' אספרגוס
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
7 זיתי קלמטה שחורים, מגולענים וחתוכים ל-4 כ"א
5 כפות שמן אגוזים (או, אם אין, שמן זית)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום , חצויות ופרוסות
ענף טימין
מיץ מ-½ לימון
אופן ההכנה
מקלפים את הארטישוקים ומשאירים רק את התחתיות. מבשלים במי מלח רותחים עד שהתחתיות מתחילות להתרכך. מסננים את המים ומצננים. חותכים כל תחתית ל-6 פלחים. מקלפים את הגזע בתחתית האספרגוס, חולטים במי מלח לריכוך חלקי. מסננים מהמים ומצננים. חותכים ל-2 לאורך ופורסים. מניחים בקערה את תחתיות הארטישוק, פרוסות האספרגוס, והזיתים ומערבבים. מתבלים עם השמן , המלח והפלפל, השום והעלים מענף הטימין. מוסיפים את הלימון ומערבבים. מניחים כ-20 דקות לפני ההגשה לספיגת טעמים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף סהר רפאל - מסעדת כרמים (מושב סגולה)
שתף את המתכון
