הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם נתחי פרגיות נקיים, חתוכים לרצועות באורך 2 ס"מ
למשרה:
¼ כוס סילאן (דבש תמרים)
5 כפות רוטב סויה
לבצק:
1 חבילה בצק פילו, מופשר
מעט שמן זית, להברשה
כ-4 כפות שמן (רצוי קנולה), לטיגון
2 ענפי מרווה טריים
שפודי עץ קצרים, או חצאי שפודים
אפשרות : 1 בקבוק יין מבעבע יבש מכל סוג שאוהבים
אופן ההכנה
1. המשרה: מערבבים בקערה בינונית את הסילאן ואת רוטב הסויה, ומניחים את הנתחים במשרה למשך 5-10 דקות.
2. הבצק: בינתיים פורסים על משטח עבודה שני דפי פילו, מברישים בשמן זית , מניחים על דף אחד עלי מרווה ומכסים בדף השני, כאשר שמן הזית מלמעלה וחותחים למלבנים ברוחב 4 ס"מ ובאורך 20 ס"מ.
3. המילוי: מניחים פיסת פרגית בקצה הצר של כל מלבן , מגלגלים פנימה את השוליים שנותרו לכוון הפרגית ומגלגלים לגלילה. נועצים שיפוד במרכז הגלילה. חוזרים על הפעולה עם כל פיסות הפרגית.
4. הטיגון: מחממים במחבת גדולה 4 כפות שמן ומטגנים את אריזות הפילו 3-4 דקות מכל צד, עד הזהבה.
5. ההגשה: יוצקים את היין המבעבע לגביעים, מניחים מעל כל גביע שיפוד פרגית ומגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיכל לוי-אלחלל
שתף את המתכון
