חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק שמרים קליל הכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק זה הינו מתאים לכל סוגי עוגות השמרים והעוגיות, קל הכנה, גמיש ומבריק brמומלץ לאחר ארוחה עם שתיה חמה או בתוספת .
בצק שמרים קליל הכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק זה הינו מתאים לכל סוגי עוגות השמרים והעוגיות, קל הכנה, גמיש ומבריק brמומלץ לאחר ארוחה עם שתיה חמה או בתוספת .
הוראות הכנה
מרכיבים
7 כוסות קמח לבן
שלושת רבע כוס סוכר
כפית מלח
שקית שמרים יבשים
200 גר חמאה מומסת
4 ביצים
תמצית וניל
חצי כוס חלב פושר
כף שמן
חצי כוס חלב חם
כף סוכר
כפית רום או וניל לפי טעם
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח, סוכר, מלח, שמרים) להוסיף את החמאה הביצים הוניל וחצי כוס חלב ללוש היטב בידיים לבצק גמיש ומבריק.
לצפות הבצק בשמן ולהניח להתפחה במקום חמים וסגור (אני שמה בתנור חמים מעט זה מקצר את זמן ההתפחה) לאחר שהבצק תפח (בערך שעה , שעה וחצי)לשים שוב ומכאן הכל פתוח לעיצוב , מילוי כל מה שתרצו.
בזמן האפיה כ-5 דקות לפני תום האפיה חממו כחצי כוס חלב עם כף סוכר ומעט ברנדי או תמציות שתבחרו (רום וניל או שקדים)ומרחו את העוגה עם מברשת אפיה.
מומלץ במיוחד לקרואסונים או כעוגות שושנים
מגיש: דורית קוגמן
מקור: נסיון אישי
שתף את המתכון