הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילת קנלוני צדפות או רגיל (250 גרם)
לירקות:
2 זוקיני ירוק או 2 קישואים בינוניים, חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים אדומים , או כתומים, בינוניים , חתוכים לקוביות קטנות
1 שומר, חתוך לקוביות קטנות
צרור אספרגוס, מאודה במים כ-3 דקות
¼ כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח גס
2 ענפי טימין
לקישוט:
50 גרם גבינת "צ'דר", מגורדת (לא חייבים)
לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה
¾ כוס (100 גרם) קמח
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5%
1 כוס חלב
½ כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם (1/5 חבילה) גבינה כנען 5%
מלח ופלפל
הכלים:
תבנית פיירקס בינונית
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c. מערבבים בקערה את כל הירקות עם שמן הזית, מלח ועלי טימין. מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות או עד הזהבה. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
2. מורידים את חום התנור ל- 180°c. מחממים סיר גדול מלא במים עם כפית מלח ומבשלים את הקנלוני לפי הוראות היצרן.
3. לבשמל: ממיסים חמאה בסיר קטן ומוסיפים קמח ומחממים יחד , תוך ערבוב מתמיד, כדקה. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה, תוך כדי הקצפה קלה כדי למנוע גושים. מורידים מן האש, מתבלים במלח ופלפל , מוסיפים את הגבינה לאפייה ואגוז מוסקט. מוסיפים (חוץ מהאספרגוס) את הירקות ל-2/3 מכמות הבשמל. לבשמל שנותר מוסיפים את גבינת הכנען. מצננים לטמפרטורת החדר.
4 משמנים תבנית אפייה. ממלאים את הקנלוני בבשמל עם הירקות ומניחים את האספרגוס לאורכו. מניחים בתבנית ויוצקים מעל את הבשמל עם גבינת הכנען. מקשטים בגבינת צ'דר מגורדת (אם רוצים)ואופים בתנור שחומם מראש (180°c) במשך כ-15 דקות.
מגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מתכוני השף הלבן
שתף את המתכון
