הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק :
1 ק"ג קמח מנופה
1 כפית מלח
3 כפות שומן
1 ביצה
50 גר מרגרינה
50 גר שמרים טריים
5 כפות סוכר
2 וחצי כוסות מים
מלית:
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושים
שומר
מלח פלפל
גבינה צהובה/פרמזן
אופן ההכנה
1. מניחים קמח בקערת עירבול, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה מלח, שמן, ביצה ומרגרינה. מסביב לגומה מפזרים שמרים וסוכר.
2.מתחילים לערבל עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים תוך הגברת מהירות .מפיסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות , מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
4.מטגנים את הבצל והשום במחבת עד להזהבה מוסיפים מלח פלפל ומקררים.
4. מעבדים קלות את הצק כדי להוציא את האויר ,מחלקים את הבצק ל 8 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה ואותו מחלקים ל 4 , על עלה שמים קצת מהתערובת בצל וכפית גבינה ,סוגרים כדי שיצא כדור.
5. שמים את הלחמניות בתבנית ומתפיחים לעוד כ 20 דקות. מברישים בביצה ואופים בתנור בחום בינוני למשך 20-15 דקות.
מגיש:
מקור: שלי
שתף את המתכון
