הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: (תחתחית הקיש)
250 גרם קמח
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
החומרים למלית:
750 גרם בצלים קלופים פרוסים דק
½ כוס ציר ירקות
100 גרם חמאה
2 ביצים
200 מ"ל שמנת מתוקה
½ כף מלח
מעט פלפל
10 משמשים יבשים קצוצים דק
2 כפות צימוקים
הכלים:
תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ,( רצוי מתפרקת) משומנת
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והפטרוזיליה. מוסיפים את החמאה והמים ולשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. מניחים ל-½ שעה במקרר.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. משמנים תבנית , מרדדים את הבצק ומשטחים בתוכה.
שמים בסיר את הבצל וציר הירקות ומאדים כ-½ שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את שאר חומרי המלית. יוצקים את המלית לתבנית עם תחתית הבצק ואופים (180°c) כ-45 דקות עד להזהבה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: השף דוד לוי ממסעדת אוונגרד
שתף את המתכון
