הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרובית בגודל בינוני
1 ברוקולי בינוני
300 גרם בערך בטטה
מלח
פלפל שחור
2 כפות רוטב סויה
1 כפית אבקת מרק פרווה
2 ביצים
2/3 כוס קמח
½ כפית כמון
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. לפרק את התפרחות של הכרובית והברוקולי מהגזע ולהשרות במים עם ½ כוס חומץ.
2. להוציא מהמים ולסנן.
3. לשרוף את הכרובית והברוקולי על הגז מכל צד.
4. לקלוף את הבטטה ולבשל יחד עם הברוקולי והכרובית כרבע שעה.
5. להוציא את הכרובית והברוקולי, לסנן ולקרר. את הבטטה להמשיך לבשל עד שתתרכך ותהיה
נימוחה. להוציא מהמים ולקרר.
6. לקצוץ את הכרובית והברוקולי, למעוך היטב את הבטטה.
7. להוסיף את שאר המרכיבים - ללא השמן כמובן - ולערבב לעיסה אחידה.
8. לחמם שמן במחבת לחום גבוה (עומק השמן 5 מ"מ לפחות) לשמן טבעת פנקייק ולהניחה
בתוך השמן. לצקת לתוך הטבעת מהתערובת לטגן בחום גבוה חצי דקה ולהנמיך את האש
לבינונית ולהמשיך לטגן עד שפני הלביבה מתקשים. להפריד את הלביבה באמצעות סכין
מהטבעת לסלק את הטבעת להגביה את האש ולהפוך את הלביבה. לטגן חצי דקה, להנמיך
לאש בינונית ולטגן עד שגם צד זה ישחים.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
