הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי קלוף וחתוך לקוביות
2 שיני שום
2 כפות רסק עגביות
1 קופסא עגבניות מרוסקות או 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
כ-10 גבעולי כוסברה טריה (לא חובה)
½ כוס אורז לא מבושל או כוס וחצי אורז מבושל
1 כף סוכר
½1 כפות אבקת מרק
כוסברה יבשה, פלפל שחור פפריקה מתוקה ומלח
2 כפות שמן רגיל
אופן ההכנה
מטגנים בסיר את הבצל עם השמן מוסיפים את הגזר , הסלרי והשום .
אחרי ½1 דקות מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים ומוסיפים את העגבניות מכסים ונותנים לזה להתבשל כ-5 דקות ואז מוסיפים את המים והאורז.
אחרי הרתיחה מוסיפים את אבקת המרק וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-½ שעה.
מוסיפים את התבלינים והסוכר וטועמים ומתקנים את התיבול הטעם צריך להיות חמצמץ מתקתק.
ממשיכים לבשל כ 15 דקות ולקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה הטריה קצוצה.
ניתן להוסיף כדורי בשר קטנים באמצע הבישול.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
