חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון אישי אחרי הרבה נסיונות
חומוס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון אישי אחרי הרבה נסיונות
הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילו חומוס קטן
8 שיני שום
מלח
8 קוביות קרח
½1 כוסות טחינה גולמית (אני משתמש בנסיכה או בטחינת שכם)
½ כפית סודה לשתיה
1/3 כוס לימון
כמון
פפריקה
צנוברים
אופן ההכנה
משרים את החומוס יומיים ומחליפים את המים. מחלקים ומקפיאים במקרר לעת הצורך.
לאחר ההשריה מכניסים לסיר לחץ עם ½ כפית סודה לשתיה וכף מלח , בשלב הזה לא מכסים עדיין. אחרי שיוצא הקצף הלבן, מסלקים אותו ומוסיפים מים קרים. אחרי שנגמר הקצף סוגרים את המכסה ומבשלים בערך עוד 20 דקות עד לריכוך הגרגרים. למי שאוהב את החומוס חלק יותר שישתמש בבלנדר ולמי שלא במעבד מזון יוצא יותר גס.
שמים בבלנדר קרח וכותשים אותו. משאירים כמות גרגירים בצד לקישוט והשאר מוסיפים לבלנדר .
מוסיפים את השום הכתוש טחינה גולמית ואת מי הבישול ומערבלים עד שהחומוס הופך להיות לבן כל פעם טועמים ובמידת הצורך, מוסיפים מים מלח ומיץ לימון. וזהו.
מסדרים על הצלחת מוסיפים פפריקה כמון פטרוזליה וגרגרי חומוס ו/או צנוברים שמן זית.
ובתאבון !
מגיש: גששבלש
מקור: מיקס מתכונים
שתף את המתכון