הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילו חומוס קטן
8 שיני שום
מלח
8 קוביות קרח
½1 כוסות טחינה גולמית (אני משתמש בנסיכה או בטחינת שכם)
½ כפית סודה לשתיה
1/3 כוס לימון
כמון
פפריקה
צנוברים
אופן ההכנה
משרים את החומוס יומיים ומחליפים את המים. מחלקים ומקפיאים במקרר לעת הצורך.
לאחר ההשריה מכניסים לסיר לחץ עם ½ כפית סודה לשתיה וכף מלח , בשלב הזה לא מכסים עדיין. אחרי שיוצא הקצף הלבן, מסלקים אותו ומוסיפים מים קרים. אחרי שנגמר הקצף סוגרים את המכסה ומבשלים בערך עוד 20 דקות עד לריכוך הגרגרים. למי שאוהב את החומוס חלק יותר שישתמש בבלנדר ולמי שלא במעבד מזון יוצא יותר גס.
שמים בבלנדר קרח וכותשים אותו. משאירים כמות גרגירים בצד לקישוט והשאר מוסיפים לבלנדר .
מוסיפים את השום הכתוש טחינה גולמית ואת מי הבישול ומערבלים עד שהחומוס הופך להיות לבן כל פעם טועמים ובמידת הצורך, מוסיפים מים מלח ומיץ לימון. וזהו.
מסדרים על הצלחת מוסיפים פפריקה כמון פטרוזליה וגרגרי חומוס ו/או צנוברים שמן זית.
ובתאבון !
מגיש:
מקור: מיקס מתכונים
שתף את המתכון
