הוראות הכנה
מרכיבים
2 גזרים טריים יפים
2 תפוחי אדמה, אדומים, קטנים-בינוניים, עם הקליפה
1 בטטה צרה וארוכה, עם הקליפה
1 פלפל אדום
1 ראש כרובית קטן ומוצק
100 גרם אגוזי ברזיל או מלך, או קשיו
כמה ענפי רוזמרין חתוכים
לרוטב:
4 כפות שמן זית עדין, רצוי כתית
3 כפות סילאן תמרים
מעט מלח
לבזיקה (לא חובה): שומשום
לזילוף: מיץ לימון טרי
אפשרות:
150-200 גרם גבינת "פרומעז" או גבינת עזים רכה וטריה אחרת,
עם כמה עלי גפן משומרים וחופן צנוברים
אופן ההכנה
1.קולפים וחוצים את הגזרים לאורך. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים (את הגזעים שומרים במקפיא למרק).
2. מרתיחים 2 ליטר מים מוסיפים כפית מלח וחולטים את הגזרים 5 דקות. מוסיפים את פרחי הכרובית מכסים וחולטים 5 דקות נוספות. מסננים היטב ומיבשים היטב במגבת נייר.
3. מקרצפים בטטות ותפודים. חוצים לאורך. חוצים את הבטטות גם לרוחב. חותכים את הפלפל לפיסות עבות (ברוחב של כ-3 ס"מ).
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
4. מערבבים שמן, סילאן ומעט מאד מלח. אם הירקות עדיין רטובים מן השטיפה יש לנגבם בעזרת מפיות נייר. שמים את הירקות המיובשים בקערה ויוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים היטב.
5. מסדרים את הירקות בשכבה אחת בתבנית פיירקס גדולה, לא מצופפים מדי. מפזרים את האגוזים בין הירקות ותוקעים בינהם גם פיסות ענפי רוזמרין.
6. אם מחליטים לאפות עם גבינה- עוטפים אותה בעלי הגפן , אך שומרים את פני הגבינה חשופים, בוזקים על הגבינה חופן צנוברים ומברישים במעט מאד שמן זית. מניחים את חבילת הגבינה באמצע התבנית בין הירקות. בוזקים על הירקות בשומשום ואופים (180°c) במשך 60 עד 80 דקות. אם אוהבים את הירקות שחומים וקרמלים יותר אפשר להמשיך לאפות 10 דקות נוספות (תלוי בתנור שלכם).
7. לפני ההגשה- זולפים במעט מיץ לימון טרי. אפשר לערבב במעט סילאן.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
