הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
לבסיס:
250 גרם עוגיות חמאה-טחונות
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
750 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי (עשיתי עם סקי 5% ויצא מאוד שמן-לדעתי זה מספיק)
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
5 ביצים
10 כדורי פררו רושה
לציפוי:
2 גביעים שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
6 כדורי פררו רושה חצויים.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 160°c. מערבבים בקערית את מרכיבי הבסיס ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים ושולחים למקפיא ל 15 דקות.
2. שמים בקערת מערבל את הגבינה, שמנת והסוכר ומערבלים דקה. תוך טריפה רצופה מוסיפים את הביצים אחת אחת לקבלת בלילה אחידה.
3. מוציאים את התבנית ויוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את כדורי השוקולד לתוך הבלילה.
4. לוקחים תבנית גדולה ויוצקים לתוכה ליטר מים חמים ובתוכה את התבנית עם העוגה ואופים שעה ורבע. העוגה תזהיב מעט ותהיה מעט רוטטת ואז מפרידים אותה עם סכין רטובה מדפנות התבנית.
5. מערבבים שמנת חמוצה עם הסוכר ומורחים שכבה אחידה על העוגה מוצאים את העוגה מהתבנית עם המים ומצצנים העוגה בתנור כבוי.
6. כאשר בטמפ' חדר מכסים בניילון נצמד ליממה.
7. לפני ההגשה מעטרים בחצאי "פררו רושה" מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
