הוראות הכנה
מרכיבים
4 קישואים בגוונים שונים - בגודל בינוני
4 חציי כוסות פרורי לחם
1/3 כוס גבינת רוקפור - מגורדת
1/3 כוס גבינה בולגרית רכה - מפוררת
1/3 כוס גבינת צ'דר - מגורדת
1/3 כוס גבינת פרמזן - מגורדת
1/3 כוס גבינת מוצרלה - מגורדת
1 כפית זרעי קצח
1/2 כפית זרעי קימל
1/2 כפית פלפל צ'ילי חריף טחון
1/4 כוס עירית קצוצה דק
2 כפות סלמון מעושן - קצוץ דק
מלח
2 ביצים
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כוסות קמח לבן
חלב
4 כפות קמח לבן
פירורי לחם לציפוי חיצוני
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. לפרוס את הקישואים לדיסקיות בעובי של 5 מ"מ לפזר עליהם מלח ולהניחם כך לפחות חצי
שעה.
2. לערבב 1/2 כוס פרורי לחם עם 1 כף קמח להוסיף גבינת רוקפור ועירית קצוצה. לערבב
תחילה עם כף ואז ללוש עם הידיים , להוסיף כף או שתיים של חלב וללוש עד קבלת בצק
דביק.
3. לערבב 1/2 כוס פרורי לחם עם 1 כף קמח להוסיף גבינה בולגרית וקצח. לערבב תחילה
עם כף ואז ללוש עם הידיים , להוסיף כף או שתיים של חלב וללוש עד קבלת בצק דביק.
4. לערבב 1/2 כוס פרורי לחם עם 1 כף קמח להוסיף גבינת צ'דר וצ'ילי. לערבב תחילה עם
כף ואז ללוש עם הידיים , להוסיף כף או שתיים של חלב וללוש עד קבלת בצק דביק.
5. לערבב 1/2 כוס פרורי לחם עם 1 כף קמח להוסיף גבינת פרמזן וקימל. לערבב תחילה עם
כף ואז ללוש עם הידיים , להוסיף כף או שתיים של חלב וללוש עד קבלת בצק דביק.
6. לערבב 1/2 כוס פרורי לחם עם 1 כף קמח להוסיף גבינת מוצרלה וסלמון. לערבב תחילה
עם כף ואז ללוש עם הידיים , להוסיף כף או שתיים של חלב וללוש עד קבלת בצק דביק.
7. להכין בלילה סמיכה מ - 2, ביצים 2 כוסות קמח, מלח, אבקת אפיה וחלב. לטרוף הכל
ולהניח בצד לחצי שעה. אפשר להוסיף כוסית יי"ש כלשהו כדי להפחית את ספיגת השמן
בטיגון.
8. ליבש את פרוסות הקישואים ולשים כפית מהתערובת אולי יותר בהתאם לגודל הפרוסה.
עובי המילוי בין ס"מ וס"מ וחצי. ולכסות בפרוסה נוספת כך שיתקבל "כריך" לנעוץ קיסם
שיניים דרך שתי הפרוסות ולהניח בצד.
9. לחמם שמן לחום של 150 מע'.
10. לטבול את הקישואים הממולאים בבלילה, לגלגל בפרורי לחם ולטגן בשמן עד שיזהיבו.
11. את הקישואים עם המילוי החריף להשאיר עם הקיסם הנעוץ כדי למנוע תקלה, ומכל
השאר לחלוץ את הקיסמים. להגיש חם.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
