חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דבש וחמאת בוטנים, רכה עם ציפוי אגוזים בטופי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זאת עוגה חגיגית עם ציפוי מלכותי של גלימת טופי רכה עם אגוזים. brמעלתה הגדולה היא הנימוכות שהיא כתוצאה מן השילוב של חמאת הבוטנים לשמנת המתוקה. br(שומרי משקל, לטעום בזהירות)
עוגת דבש וחמאת בוטנים, רכה עם ציפוי אגוזים בטופי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זאת עוגה חגיגית עם ציפוי מלכותי של גלימת טופי רכה עם אגוזים. brמעלתה הגדולה היא הנימוכות שהיא כתוצאה מן השילוב של חמאת הבוטנים לשמנת המתוקה. br(שומרי משקל, לטעום בזהירות)
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס (200 גרם) חמאת בוטנם חלקה, בטמפ' החדר
2/3 כוס (180 גרם) דבש
4 ביצים
½1 כוסות (300 גרם) סוכר חום
2 מיכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
3 כוסות (420 גרם) קמח
2 כפיות (10 גרם) אבקת אפייה
2 כפיות (10 גרם) סודה לשתייה
לאגוזים בטופי:
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס אגוזי המלך, קלויים חצויים
תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180°c ).
משמנים היטב את תבנית האפייה או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
העוגה:
מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים והדבש, עד שמתקבלת משחה חלקה ואחידה. מקציפים, את הביצים והסוכר בקערת המערבל עד קבלת קרם בהיר ותפוח. מוסיפים את השמנת המתוקה לקרם הביצים ומערבבים קלות (ידנית). מנפים יחד את הקמח עם סודה לשתייה ואבקת האפייה ומוסיפים לעיסה בערבוב עדין עד הווצרות עיסה חלקה. מוסיפים את עיסת חמאת הבוטנים והדבש ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה.
יוצקים לתבנית ואופים (180°c ) במשך 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה ותופחת, נוצר בקע חינני במרכזה (בדרך כלל) וקיסם הננעץ בה יוצא כשהוא לח במקצת עם קצת פירורים עליו.
מוציאים ומצננים קצת.
הסירופ:
בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר בסיר קטן ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס והופך לקרמל. יוצקים פנימה בזהירות (קרמל רותח יכול להתיז!) את השמנת פנימה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ואחיד במרקם המזכיר טופי נוזלי. מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה את האגוזים ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
הציפוי:
מורחים על העוגה הצוננת את סירופ הטופי עם האגוזים. אין צורך לסדר, ואפילו יפה כשזה נוזל מן הצדדים (ראו בתמונה).
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: איילת הירשמן לאשה
שתף את המתכון