הוראות הכנה
מרכיבים
2 ביצים מס' 1
½ כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (220 גרם) דבש
½ כוס(120 מ"ל) שמן
2 כפות ברנדי
קליפה מגורדת מ ½ לימון
אפשרות גיוון: מעט חוויאג' לקפה (בחנויות התבלינים)
½1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
¼ כוס מים
100 גרם אגוזי פקאן , קלופים
לזיגוג הדבש:
½ כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כף (15 מ"ל) מים
3 כפות (55 גרם) דבש נוזלי
תבנית: 30X10 ס"מ, או 25X12 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני נמוך (165°c). משמנים את התבנית ומקמחים אותה קלות.
2. העוגה:
שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן, הברנדי, קליפת לימון מגורדת ותבלין החוויאג'(לא חובה) ומערבלים במשך דקה, למרקם אחיד. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה , מוסיפים לקערת המערבל ומערבלים עד שנבלעים בעיסה. מוסיפים את המים ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את האגוזים ומערבלים עד שהם מתערבבים בעיסה בצורה אחידה.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים (165°c) במשך כ- 50 דקות, או עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מן התנור ומצננים קלות. מוציאים מן התבנית והופכים על צלחת הגשה.
4. הזיגוג:
מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והמים. מוסיפים את הדבש ומערבבים לעיסה סמיכה (אפשר להוסיף עוד מעט מים במידת הצורך, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. אם הזיגוג מתקשה כבר בקערת הערבוב, מחממים אותו במיקרוגל שניות אחדות, למרקם נוזלי נוח לצפוי). יוצקים את הזיגוג על העוגה ומניחים לו לטפטף על דפנות העוגה. משהים כ-20 דקות, עד שהזיגוג מתייצב.
פורסים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: קלי מגר
שתף את המתכון
