הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 כוס שמן קנולה
5 ביצים מס' 1
1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
2 כוסות קמח תופח (מנופה)
1 סוכר וניל
למילוי:
1 ק"ג תפוחי עץ גרנד
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
2 כפות סוכר לבן
לצפוי:
אגוזי המלך , שבורים גס (כ-2 חופנים)
½ כוס סוכר לבן
½ כפית קינמון
½ כפית ציפורן טחון
תבנית פיירקס 33X27X5 ס"מ , משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
1.מחממים את תנור האפייה ל-180°c, במצב "טורבו)
2. קולפים את תפוחי העץ , חותכים לרבעים ומוציאים את הגרעינים. פורסים לפרוסות בעובי כ-½ ס"מ , מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון, הציפורן והסוכר. מערבבים בכף עץ.
3. מערבלים את חומרי הבצק במיקסר במהירות נמוכה עד קבלת עיסה אחידה.
4.משמנים ומקמחים את תבנית הפיירקס , יוצקים את תערובת הבצק ומישרים בתבנית בעזרת מרית פלסטית. שותלים את פלחי התפוחים בניצב לתחתית בשורות, את יתרת הפלחים מפזרים מלמעלה ומהדקים מעט שיכנסו לבצק. מערבבים את הסוכר הלבן עם הקינמון והציפורן , מפזרים את האגוזים בצורה אחידה על פני השכבה העליונה ומעליהן מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון.
5. אופים ( 180°c) במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם , הננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי. בדרך כלל במצב זה העוגה מתחילה להיפרד מן הדפנות.
6.מוציאים מן התנור ומקררים על רשת.
מגיש:
מקור: מרים עמירן
שתף את המתכון
