הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם תרד קצוץ
מעט שמן זית
¼ כוס יין לבן
3 שיני שום
200 גרם גבינת "פטה", מפוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
50 גרם חמאה מומסת
1 חבילה דפי פילו, מופשרים
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום קצוץ ויין לבן ומרתיחים. מוסיפים את התרד, מקפיצים 1-2 דקות ומורידים מן האש. מפוררים את גבינת ה"פטה", מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון.
מחממים את תנור האפייה ל-180°c. לוקחים דף פילו אחד ומברישים בחמאה מומסת. מקפלים לשניים ומברישים שוב. מניחים במרכז הדף כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת מעטפה. או גלילה. חוזרים על התהליך עד גמר המלית. מניחים את הממולאים על תבנית עם נייר אפייה ואופים (180°c) עד הזהבה.
מוציאים מן התנור, מצננים מעט ומגישים חם.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון
