הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לפטריות:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
מעט שמן זית
מלח ופלפל
חומרים למלית:
4 כפות קמח לבן
פלפל לבן, מלח (לפי הטעם)
1 כפית שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
1 גביע שמנת חמוצה 27%
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינת תום מגורדת
1 ביצה
הכלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בבצק עלים או בצק פריך
אופן ההכנה
1 מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את הפטריות לרבעים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. אופים כ-10 דקות עד שהפטריות צלויות. מסננים את הפטריות ונפטרים מן הנוזלים המיותרים.
3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הקמח, פלפל, מלח, שום ואגוז מוסקט. מוסיפים ביצה, שמנת חמוצה, גבינות ושום. טורפים עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. מניחים לכ-5 דקות.
4. אופים בצק קיש (פריך או עלים) מראש כ-10 דקות ב-180°c.
5. מניחים את הפטריות הצלויות מעל לבצק הקיש האפוי למחצה, מוזגים מעל את המלית ואופים כ-20 דקות ב-175°c. עד להתיצבות.
מגיש:
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון
