חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קיש פטריות צלויות וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה קל של גבינות ופטריות. יכול להשתלב כתוספת בשעת התה.
קיש פטריות צלויות וגבינות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה קל של גבינות ופטריות. יכול להשתלב כתוספת בשעת התה.
הוראות הכנה
מרכיבים
חמרים לפטריות:
1 סלסלת פטריות שמפיניון
מעט שמן זית
מלח ופלפל
חומרים למלית:
4 כפות קמח לבן
פלפל לבן, מלח (לפי הטעם)
1 כפית שום כתוש
קורט אגוז מוסקט
1 גביע שמנת חמוצה 27%
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינת תום מגורדת
1 ביצה
הכלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בבצק עלים או בצק פריך
אופן ההכנה
1 מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את הפטריות לרבעים, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית. אופים כ-10 דקות עד שהפטריות צלויות. מסננים את הפטריות ונפטרים מן הנוזלים המיותרים.
3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הקמח, פלפל, מלח, שום ואגוז מוסקט. מוסיפים ביצה, שמנת חמוצה, גבינות ושום. טורפים עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. מניחים לכ-5 דקות.
4. אופים בצק קיש (פריך או עלים) מראש כ-10 דקות ב-180°c.
5. מניחים את הפטריות הצלויות מעל לבצק הקיש האפוי למחצה, מוזגים מעל את המלית ואופים כ-20 דקות ב-175°c. עד להתיצבות.
מגיש: amitsur
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון