הוראות הכנה
מרכיבים
לקישואים:
5 קישואים בינוניים
מעט שמן זית
מלח ופלפל
למלית:
2 כפות קמח
פלפל לבן, מלח (לפי הטעם)
קורט אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1-2 כפות גבינת שמנת 30%
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ מרופדת בבצק עלים או בצק פריך
אופן ההכנה
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. חותכים את הקישואים לרבעים ומתבלים במלח, ופלפל ושמן זית. אופים כ-10 דקות עד שהקישואים צלויים. מניחים בצד להרכבת הקיש.
3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את הקמח, פלפל, מלח ואגוז מוסקט. מוסיפים שמנת חמוצה, ביצה וגבינה וטורפים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים לכ-5 דקות.
4. אופים בצק קיש (פריך או עלים) מראש כ-10 דקות בחום 180°c.
5. מניחים את הקישואים הצלויים מעל בצק הקיש האפוי למחצה, מוזגים מעל את מלית הגבינה ואופים בחום 175°c במשך כ-20 דקות עד להזהבה והתייצבות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מסעדת ולקה- ירושלים
שתף את המתכון
