חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי פרג מעולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פרג מעולה מבצק חמאתי ונמס בפה ומלית עמוסה בפרג וצימוקים. br
פאי פרג מעולה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פרג מעולה מבצק חמאתי ונמס בפה ומלית עמוסה בפרג וצימוקים. br
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
3 כוסות קמח (420 גרם)
4 כפות מים קרים
מספר טיפות מיץ לימון
למלית הפרג:
½1 כוסות חלב (360 מ"ל)
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
3 כוסות פרג טחון טרי
2 חלמונים
קליפה מגורדת מ-1 לימון
½ כוס צימוקים בהירים
5 כפות בסקויטים טחונים
הכלים:
תבנית פאי בקוטר 26 או 28 ס"מ
אופן ההכנה
מכינים את רשת הבצק והקלתית:
1. מעבדים, במעבד מזון עם להב מתכת, את החמאה, אבקת הסוכר, המלח והקמח לתערובת פירורית. מוסיפים מים ולימון ומעבדים בפולסים קצרים רק עד קבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
3. מרדדים ½ מהבצק על נייר אפייה מקומח לעובי ½ ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת, מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמה ומעבירים את רשת הבצק עם השבלונה למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי ½ ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
6. אופים את הקלתית (ישר מן המקפיא) כ-15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט ובינתיים מכינים את המלית.
הכנת מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים את הפרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
2. מסירים מן האש ומצננים כמה דקות. מערבבים פנימה חלמונים, צימוקים, קליפת לימון ופירורי בסקוויטים. מצננים לטמפרטורת החדר.
הרכבה ואפייה:
1. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
2. משטחים את מלית הפרג על הקלתית.
3 מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה ומניחים מעליה את רשת הבצק הקפואה (או מסדרים רצועות בצק שתי וערב). מברישים את הרשת (או הפסים) בביצה טרופה וממתינים 1-2 דקות כדי שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: הקונדיטור בן עמי ברטיני שביט
שתף את המתכון