הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה (500 גרם) קוסקוס מהיר הכנה
1+2/3 כוסות (385 מ"ל) מים רותחים, מעורבים ב-1 כפית מלח מומס
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס צימוקים או ½ כוס חמוציות מיובשות (להשיג בחנויות תבלינים ובחלק מרשתות השווק)
לרוטב:
½ כוס (8 כפות) שמן זית
מיץ מ-1 לימון
2 כפיות קינמון טחון
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
¾ כוס בצל ירוק או עירית, קצוצים דק
½ כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1. הסלט:
שמים את הקוסקוס בקערה, יוצקים עליו את המים הרותחים המומלחים ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים היטב בעזרת שני מזלגות כדי לאוורר את הקוסקוס. משהים 10 דקות בטמפרטורת החדר ובסיומן מערבבים שוב בעזרת שני מזלגות לאוורור.
בינתיים שורים את הצימוקים או החמוציות במים חמימים כ-10 דקות. מסננים ומוסיפים אותם לקוסקוס.
2. הרוטב:
טורפים בקערה את שמן הזית, מיץ הלימון, הקינמון, המלח והפלפל לרוטב חלק. יוצקים על הקוסקוס ומערבבים שוב בעזרת שני מזלגות. מכסים בניילון נצמד ומשהים בטמפרטורת החדר שעה לפחות.
3. ההגשה:
זורים למעלה על הסלט את הבצל הירוק או העירית, מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיני שף -עתון לאשה
שתף את המתכון
