הוראות הכנה
מרכיבים
לגלילות הפילו:
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון (נתח שייטל)
250 גרם בשר טלה טחון (נתח פאלדה)
½ כוס צנוברים קלויים
מלח, פלפל לבן, בהרט
10 רצועות בצק פילו ברוחב 10 ס"מ
טחינה גולמית לפי הטעם
אופן ההכנה
רוטב הטחינה:
מערבבים בקערה טחינה גולמית עם מים ולימון ומתבלים במלח ופלפל.
הכנת הגלילות:
1. מאדים את הבצל והשום במעט שמן זית.
2. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לאדות, על להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים.
3. מצננים ומתבלים במלח, פלפל לבן ובהרט.
4. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
5. פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומברישים במעט שמן זית.
6. מניחים בקצה הפילו שורה מתערובת הבשר, מקפלים את הצדדים פנימה (ראה הערה) ומגלגלים ליצירת גליל סגור. חוזרים על צורת המלוי עם שאר עלי הפילו (סה"כ 10 גלילים)
7. אופים (180°c) עד הזהבה (להשגיח ולהוציא כאשר מקבלים גוון זהוב בינוני)
8. מגישים עם רוטב טחינה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
