חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גלילות פילו ממולאות בבשר טלה בטחינה לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממולאים בבשר עם בצק פילו ברוטב טחינה- מי יכול להתאפק?
גלילות פילו ממולאות בבשר טלה בטחינה לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממולאים בבשר עם בצק פילו ברוטב טחינה- מי יכול להתאפק?
הוראות הכנה
מרכיבים
לגלילות הפילו:
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום פרוסות
מעט שמן זית
250 גרם בשר בקר טחון (נתח שייטל)
250 גרם בשר טלה טחון (נתח פאלדה)
½ כוס צנוברים קלויים
מלח, פלפל לבן, בהרט
10 רצועות בצק פילו ברוחב 10 ס"מ
טחינה גולמית לפי הטעם
אופן ההכנה
רוטב הטחינה:
מערבבים בקערה טחינה גולמית עם מים ולימון ומתבלים במלח ופלפל.
הכנת הגלילות:
1. מאדים את הבצל והשום במעט שמן זית.
2. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לאדות, על להבה נמוכה תוך ערבוב מתמיד, כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את הצנוברים.
3. מצננים ומתבלים במלח, פלפל לבן ובהרט.
4. מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
5. פורסים את עלי הפילו על משטח עבודה ומברישים במעט שמן זית.
6. מניחים בקצה הפילו שורה מתערובת הבשר, מקפלים את הצדדים פנימה (ראה הערה) ומגלגלים ליצירת גליל סגור. חוזרים על צורת המלוי עם שאר עלי הפילו (סה"כ 10 גלילים)
7. אופים (180°c) עד הזהבה (להשגיח ולהוציא כאשר מקבלים גוון זהוב בינוני)
8. מגישים עם רוטב טחינה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון