חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אפונה צרפתית עם עוף ומשמש מיובש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האפונה השטוחה פריכה ונהדרת כמעט ללא בישול. בתוספת עוף ורוטב חריף מתקתק, מתקבלת ארוחה זריזה וטעימה
אפונה צרפתית עם עוף ומשמש מיובש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

האפונה השטוחה פריכה ונהדרת כמעט ללא בישול. בתוספת עוף ורוטב חריף מתקתק, מתקבלת ארוחה זריזה וטעימה
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
½ פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות ( או לפי הטעם)
2 כפות זרעי שומשום ( שחור או רגיל)
600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ
500 גרם אפונה צרפתית שטוחה, ללא קצוות
10 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות של כ-1/2 ס"מ
½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות רוטב סויה
פלפל ומלח
להגשה: כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים את השמן, במחבת רחבה או בווק ומטגנים את הצ'ילי והשומשום, כדקה.
מוסיפים את העוף ומטגנים-מערבבים רק עד שהוא מחליף צבעו ללבן.
מוסיפים את האפונה הצרפתית, המשמש המיובש, מיץ התפוזים והסויה, ומתבלים במלח ובפלפל.
מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות בלבד ( האפונה צריכה להישאר פריכה מאוד, ולא להתבשל לגמרי), ומעבירים לצלחות.
מפזרים מעל מעט כוסברה קצוצה ומגישים מיד.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון