הוראות הכנה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
½ פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות ( או לפי הטעם)
2 כפות זרעי שומשום ( שחור או רגיל)
600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ
500 גרם אפונה צרפתית שטוחה, ללא קצוות
10 משמשים מיובשים, קצוצים לקוביות של כ-1/2 ס"מ
½ כוס מיץ תפוזים
2 כפות רוטב סויה
פלפל ומלח
להגשה: כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים את השמן, במחבת רחבה או בווק ומטגנים את הצ'ילי והשומשום, כדקה.
מוסיפים את העוף ומטגנים-מערבבים רק עד שהוא מחליף צבעו ללבן.
מוסיפים את האפונה הצרפתית, המשמש המיובש, מיץ התפוזים והסויה, ומתבלים במלח ובפלפל.
מבשלים תוך כדי ערבוב 2-3 דקות בלבד ( האפונה צריכה להישאר פריכה מאוד, ולא להתבשל לגמרי), ומעבירים לצלחות.
מפזרים מעל מעט כוסברה קצוצה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון
