הוראות הכנה
מרכיבים
5-6 פלפלים (אפשר 3-4 צבעים, כלבבכם)
חצי כוס אורז מלא (להשרות במים מספר שעות)
כוס קינואה
כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות
בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס חמוציות מיובשות
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
מלח פלפל לפי הטעם
1/4 כפית בהרט (או קינמון)
תאנה יבשה קצוצה
2 שזיפים מיובשים קצוצים
לרוטב:
בצל קצוץ
3 עגבניות מרוסקות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
מלח פלפל
מעט שמן זית לטיגון/אידוי הבצל
פפריקה (או גראם מסאלה) לפי הטעם
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
מבשלים את האורז היטב עד שמוכן
מבשלים את הקינואה (כמו שמבשלים אורז)
מעבירים לקערה ומוסיפים את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב
ממלאים את הפלפלים עד הסוף. דחוס.
לרוטב:
מטגנים-מאדים את הבצל בשמן
מותבלים בפפריקה ומלחפלפל
מוסיפים את יתר החומרים לרוטב
מסדרים את הפלפלים בתבנית חסינת אש
ויוצקים את הרוטב מעליהם
אפשר ורצוי להזליץ מהרוטב על הפלפלים ואח"כ לסגור עם המכסים של הפלפלים
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום גבוה (200 מעלות) כשעתיים
מומלץ!
טעים בטרוף, בריא ואפילו לא עתיר קלוריות!
מגיש:
מקור: עדי
שתף את המתכון
