הוראות הכנה
מרכיבים
6 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
6 כפות מים חמים (להמסת הקקאו)
2 כפיות תמצית וניל
6 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח
½1 כוסות (350 גרם) סוכר
½1 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה
¼ כפית מלח
300 גרם חמאה בטמפרטורת החד, חתוכה לקוביות
למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ)
2 שקיות סוכר וניל
2 סלסלות (500 גרם) תותים ללא העוקצים, חצויים
תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מחממים א תתנור האפייה לחום בינוני (180°c). משמנים את התבנית.
2. מערבבים בקערה בינונית את אבקת הקקאו עם המים עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים , תוך טריפה, את הווניל והביצים.
3. שמים בקערת המערבל את הקמח, הסוכר , אבקת האפייה והמלח ומערבלים קלות במהירות נמוכה. מוסיפים ½ מבלילת הקקאו ואת כל החמאה וממשיכים לערבל עוד כ-2 דקות, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את יתרת בלילת הקקאו וממשיכים לערבל עוד קצת עד קבלת עיסה חלקה. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים (180°c) במשך כ-40 עד 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים ומאכסנים במקרר למשך שעתיים לפחות לפני המלוי.
4. חותכים את העוגה לרוחב ל 3 פרוסות שוות.
5. המלית:
שמים את השמנת והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
6. הרכבת העוגה:
מניחים על צלחת ההגשה פרוסת עוגה ומורחים עליה שליש מכמות הקצפת. מסדרים מלמעלה קצת פחות ממחצית כמות התותים. מניחים מלמעלה שכבת עוגה נוספת ( רצוי את השכבה העליונה , בגלל הקימור שנוצר באפייה, אם היא באמצע, לא רואים אותו ) מורחים עליה שליש מכמות הקצפת וקצת פחות מחצי כמות התותים (משאירים מספר תותים לקישוט למעלה). מסיימים באותו אופן עם הפרוסה השלישית ומקשטים בתותים הנותרים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מיכל לוי אלחלל
שתף את המתכון
