הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי
¼ כוס שמן+4 כפות לשימון הסיר
½ כוס צימוקים שחורים וצהובים--- שטופים
½ כוס צנובר או שקדים מולבנים ארוכים
2 תפוחי אדמה פרוסים
בטטה חצויה לאורך
קורט מלח
כף דבש
2 קורטים קינמון
מעט כורכום
כפית נענע טרייה
קליפת תפוז
אופן ההכנה
מבשלים את האורז 10 דקות בהרבה מים רותחים עם קורט מלח -מסננים.
(לא שוטפים את האורז)----מערבבים את האורז עם:
הצימוקים, שקדים/צנובר והתבלינים
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ואת הבטטה לשני חצאים לאורך.
משמנים סיר רחב ב-4 כפות שמן ומחממים על להבה בינונית
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה שיכסו את התחתית ומעל מניחים את חצאי הבטטה
מנערים קלות את הסיר
מפזרים את כל האורז על תפוחי האדמה והבטטה ומיישרים
משקים באופן שווה ב-¼ כוס שמן
סוגרים במכסה תואם ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
הופכים על מגש ומגישים מיד
התפוחים יוצאים פריכים ושחומים.
בהנאה.
מגיש:
מקור: פירגה
שתף את המתכון
